ÁLLATTARTÁS ÁLLATMENTÉS

Nyulak, macskák, kutyák,háziállatok, nyúltartás és tenyésztés

Ide az általam kedvelt recepteket gyűjtöm össze egyrészt, hogy ne kelljen keresni, másrészt hátha van akinek ötletet adhatok vele.

Szeretném megjegyezni nem mind saját recept, a nagyrészét a neten találtam.

-------------------------------------------------------------------------------------------

De az alapanyagok mind saját nevelések,

marton.jpg



Belőle készítettem el a  recepteket, ami természetesen saját nevelés.

 Vágáskor 7,5 kg nyomott.

-----------------------------------------------------------------


Márton nap közeledtével először a Liba receptek:

Töltött libanyak

( Laci bácsi-receptje alapján. )

Hozzávalók

 bors, só    10 dkg darált hús,  5 dkg hagyma.  20 dkg kelbimbó.  2 db libanyak bőr,  5 dkg libamáj,  fél csomag petrezselyem,  10 dkg sárga répa,     1 db tojás,  1 db zsemle,  5 dkg zsíradék,


    toltott_libanyak.jpg


    Tejben áztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, petrezselyemzölddel, sóval, borssal, majorannával, tojással.

    A libamáj darabkákat akkor tesszük bele, amikor a töltelék egynemű. Óvatosan összekeverjük. A zöldségekből „ágyat” készítünk.

    A libanyak bőrét összevarrjuk vagy összetűzzük, kanállal vagy habzsákkal megtöltjük. Ráhelyezzük a zöldségágyra, és kevés vizet öntünk alá. Sütés közben folyamatosan locsolgatni kell, 180 fokon szép pirosra sütjük. Köretnek főtt karfiolt és rizs adunk hozzá.


    Nekem ilyen lett: Nagyon finom volt! :)

    sajat_toltott_libanyag.jpg

-------------------------------------


Sörös töltött libasült

(Édenkert.hu )

sörös libasült
Hozzávalók:
1 liba, 30 dkg vagdalt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 zsemle, kis tej, 1 hagyma, só, bors,  fél liter sör


Elkészítése:
Megtisztítjuk a libát, majd kívül-belül megfűszerezzük. A liba szívét, máját, zuzáját ledaráljuk, és a vagdalthoz adjuk. A belsőségekhez keverjük a tojásokat, petrezselymet, tejbe áztatott zsemléket, sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük vele a libát. A libát zsiradékkal bélelt tepsibe helyezzük, fél liter vizet öntünk mellé, és gyakori locsolgatás mellett, készre sütjük. A sört kb. 2,5 óra sütés után öntjük rá.  Dinsztelt vöröskáposztával és hagymás burgonyapürével tálaljuk.


-------------------------------


Ludaskása:

ludaskása zöldségekkel
Hozzávalók:
(4-6 személyre):60 dkg libaaprólék, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 15 dkg gomba, 10 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 50 dkg rizs


Elkészítése:
A leöblített, megtisztított aprólékot felöntjük kb. másfél liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert, gombát, egész vöröshagymát, petrezselymet, feketeborsot, sót  és az egészet lassú tűzön megfőzzük. Amikor a húsleves kész, a zsírját leszedjük, kivesszük a zöldséget, a húsféléket, és a levet leszűrjük. A csontról leszedjük a húst, kis kockákra vágjuk a zöldségekkel együtt. Közben rizst készítünk a szokásos módon, felöntjük a már elkészült húslevessel, majd fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzákeverjük a főtt, felkockázott húst a zöldségekkel együtt és már készen is van. Nagyon laktató és finom egytál étel.

----------------------------------------------------------

Nyúlételek



Sült nyúlcomb medvehagymás gnocchival

nyúlcomb (fejenként 1 db)

húsosabb szalonna (combonként  2-3 szelet)

fokhagyma (1 fej)

só, bors

rozmaringszár

gnocchi:

60 dkg tört burgonya

15 dkg liszt (Mantler, burgonyától függően ez a mennyiség eltérhet)

1 tojás

só, bors

maréknyi medvehagyma (friss, felaprítva)

parmezán (reszelt)

A nyúlcombokat besózzuk, s kiolajozott sütőedénybe tesszük. Ráfektetünk minden combra egy-egy rozmaringszárat, 2-3 szelet szalonnát s végül a tisztított fokhagymát. A sütőtálba öntünk még kb. 1 dl vizet, fólia alatt 180 fokon kb. 1 óráig sütjük, fólia nélkül még további kb. 25-30 percig. A gnocchihoz megfőzzük a burgonyát, hámozzuk s áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, ízesítjük sóval, borssal és medvehagymával. Kicsi - falatnyi gombócokat formázunk belőle. Lobogó sós vízben addig főzzük, míg a gombócok feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük. Tányérra helyezzük, s reszelt parmezán sajttal megszórva, a sült nyúlcombok mellé tálaljuk.


Még több nyúlhúsrecept: 

http://www.tetrabbit.eu/receptek.html


Kecskepörkölt recept

4 személyre

» 1,5 kg kecskehús
» 3-4 fej vöröshagyma
» 15 dkg füstölt szalonna
» 1 dkg fűszerpaprika
» só
» 2-3 db paprika
» 3 db paradicsom
» cserenyepaprika
» 1 dl vörösbor
» 1 gerezd fokhagyma
» kecskepáclé

A kecskehúst szükséges 1-2 napig pácolni a kecskepáclében. Pácolás után a húst feldaraboljuk. Még finomabb, ha belsőség (szív, máj, tüdő) is hozzákerül. A pró kockákra vágjuk fel a szalonnát és zsírjára sütjük. Vegyük ki a már megsült töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Tegyük félre a tűzről, fűszerezzük pirospaprikával, tegyük bele a feldarabolt húst, a fokhagymát, keverjük össze és lassú tűzön pirítsuk meg. Nézzük meg mennyi levet engedett a hús, ha úgy véljük hogy nem elég, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, de ha szeretnénk a víz helyett vörösbort is hazsnálhatunk. Fűszerezzük sóval. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát, egy kevés cseresznyepaprikát, és lassú tűzön főzzük tovább. Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk


Mindenféle Receptek

Kecske:

http://www.deol.hu/main.php?c=3074&print=1 


---------------------------------------------------------------------


Diós kosárka

Hozzávalók:
- a tésztához: 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin
- a töltelékhez: 40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 10 dkg savanykás lekvár
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm-es átmérőjű kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.

---------------------------------------------------------------

HORDÓS SAVANYÚSÁG

12kg zöldséghez


Hozzávalók:

13 liter víz

0,6 kg só

2 kg cukor

2 liter 10%-os ecet

4 dkg Nátrium Benzonát

4 dkg Citromsav

2 evő kanál Borkén por

(ha csak almapaprikát teszünk bele 1 kg cukor is elég az uborkának 2 kg cukor kell akkor lesz "csemege uborka")

A FENTI HOZZÁVALÓKAT ÖSSZEFŐZNI KIHŰTENI!

HA kihült a lé, ízlés szerinti mennyiségben  teszek bele:

szemesbors

torma

babérlevél

kapor

mustármag

koriandermag

köménymag.


Az így készült levet hordóba töltöm,akár egyszerre akár apránként kerülhet bele: 

-almapaprika, uborka, gyöngyhagyma, karfiol, zöldparadicsom, dinnye stb. ki milyen savanyúságot szeret.

1 hét múlva már fogyasztható!


                                 --------------------------------------------------

A legfinomabb szülinapi csokitorta !

Recept a http://www.recept-oldal.hu -oldalról van.

Nekem ilyen lett:

fenykep0257.jpg






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 23
Heti: 142
Havi: 488
Össz.: 376 095

Látogatottság növelés
Oldal: RECEPTEK
ÁLLATTARTÁS ÁLLATMENTÉS - © 2008 - 2024 - haziallat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »